Кремінь анонсував створення Ліги мовних амбасадорів

13:44, 28.04.2023
Кремінь анонсував створення Ліги мовних амбасадорів

Тарас Кремінь анонсував створення Ліги мовних амбасадорів і зазначив, що вони вже працюють у низці вишів. (Фото: Фейсбук Уповноважений із захисту державної мови)

Тарас Кремінь, уповноважений із захисту державної мови, відзначає високий рівень мовної культури в Києві й анонсує створення Ліги мовних амбасадорів в Україні.

 

Як інформує УМ, про це 28 квітня повідомила пресслужба мовного омбудсмена у Фейсбуці.

 

"В умовах повномасштабного вторгнення питання мови, культури, ідентичності набули зовсім іншого звучання. Громадянське суспільство змінилося - люди активно реагують на застосування, імплементацію мовного закону. Ми бачимо, як мовні порушення, чи то в сфері обслуговування, чи у сфері освіти, викликають суспільний резонанс.

 

 Кияни скаржаться найактивніше, але рівень мовної стабільності, мовної культури у столиці є надзвичайно високим. У Києві діє величезна кількість громадських ініціатив з утвердження української мови", - сказав пан Кремінь.

 

Повідомляється, що уповноважений анонсував створення Ліги мовних амбасадорів і зазначив, що вони вже працюють у низці вишів.

 

 "Фактично в нас такі вже є на теренах закладів вищої освіти. Зокрема, вони працюють в одеських, миколаївських, херсонських, черкаських, харківських університетах. Я думаю, що в подальшому ми зможемо ефективно використати цей концепт і здійснювати промоцію української мови через амбасадорів", - сказав Кремінь.

 

Як повідомляла УМ, раніше Тарас Кремінь заявив, що українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу.