На території Михайлівського монастиря у Києві діє виставка «Писанки. Відродження», фото

00:07, 16.04.2023
На території Михайлівського монастиря у Києві діє виставка «Писанки. Відродження», фото

Виставку врятованої частини унікальних писанок продовжено на території Свято-Михайлівського Золотоверхого собору. (Фото Верховної Ради України)

Виставку «Писанки. Відродження» відкрито на території Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві з нагоди Великодня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ.

 

Ці унікальні писанки були експонатами Всеукраїнського фестивалю писанок у Києві з 2016 року.

 

Зокрема, 374 художники з усієї України розписували метрові полотна у формі яєць, представлених раніше на Софійській площі.

 

До повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну писанки демонстрували у Добропарку у Макарівському районі на Київщині. У перші дні війни ворог нещадно завдав удару по Добропарку. З-понад 800 арт-об’єктів вціліли лише 120, повідомляє апарат Верховної Ради

 

 

Виставку врятованої частини унікальних писанок «Писанки. Відродження», яку презентували у Верховній Раді України, нині продовжено на території Свято-Михайлівського Золотоверхого кафедрального собору.

 

 

«Тож запрошуємо всіх охочих відвідати цю унікальну виставку писанок, яка діятиме до 1 травня цього року», - йдеться у повідомленні ПЦУ.

 

 

Як повідомляла «УМ», Фестиваль писанок протягом років стартував в історичній частині Києва та був традиційно приурочений до Великодня.

 

Захід націлений на підтримку і популяризацію українських народних традицій, розвиток народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу, переконані організатори дійства.