У заповіднику «Асканія-Нова» панує окупаційна адміністрація

18:38, 25.03.2023
У заповіднику «Асканія-Нова» панує окупаційна адміністрація

На Херсонщині росіяни перереєстрували біосферний заповідник «Асканія-Нова» відповідно до своїх законів

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» у Херсонській області опинився під контролем окупантів. Росіяни призначили свою адміністрацію і перереєстрували заповідник відповідно до російських законів.

 

Як інформує Україна молода, про це проінформувала дирекція Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна на своїй сторінці у Facebook.

 

«20 березня 2023 року в установу прибули перший заступник керівника адміністрації президента рф С. Кірієнко, «т.в.о. губернатора» Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного «Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области» без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В.  За інформацією з відкритих джерел  Мєщєряковим Д.В. зареєстровано «Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник «Аскания-Нова» з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р», - сказано у повідомлені.

 

Дирекція Біосферного заповідника зазначає, що таким чином, подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення – Біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна – не може бути забезпечене українською адміністрацією та перебуває під безпосередньою загрозою. На даний момент персонал продовжує виконувати функціональні обов'язки та здійснює необхідний догляд за колекціями.

 

«Надалі підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень не можемо здійснювати до звільнення лівобережної Херсонщини з-під російської окупації», - зазначила адміністрація.

 

Нагадаємо, що влітку 2022 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо захоплення військовими росії інституту тваринництва «Асканія-Нова».

 

А ще два роки тому на території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони заповідника «Асканія-Нова» було заборонено застосування небіологічних родентицидів.

 

Наразі невідомо, коли розпочнеться новий контрнаступ по звільненню нових територій.

 

Як повідомляла УМ, ворог  «розважається» тим, що на окупованій частині Херсонської області знищує червонокнижних птахів, які перебувають на сезонній міграції.