Берлінале: Шон Пенн презентував фільм Superpower про війну в Україні

16:04, 18.02.2023
Берлінале: Шон Пенн презентував фільм Superpower про війну в Україні

Шон Пенн на Берлінському кінофестивалі під ачс презентації стрічки про війну в Україні. (facebook.com/berlinale)

На Берлінському кінофестивалі відбулася прем’єра фільму Шонна Пенна та Аорона Кауфмана про війну в Україні "Superpower" ("Суперсила").

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на офіційній сторінці Берлінале у Фейсбуці.

 

«Новий день, новий вибух! Другий день Берлінале 2023 року закінчився і, озираючись назад, він був досить насиченим – наповнений чудовими фільмами, дивовижними гостями та аудиторіями, а також радісними, зворушливими митями. Ось лише деякі моменти вчорашнього дня. Бажаємо вам чудового дня 3!»,— йдеться в повідомленні.

 

Про прем’єру фільму про Україну також це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

 

 

"У ньому розповідається про війну за незалежність, російське вторгнення, яке сам Шон Пенн зустрів у Києві і бачив на власні очі перший день початку повномасштабної війни", – написав Єрмак.

 

Робота над фільмом стартувала ще до війни, на початку 2021 року. Шон Пенн взявся знімати кіно про комедійного актора Зеленського, який став президентом. 

 

.«У лютому 2022-го, коли почався наступ росіян, голлівудські режисери були в Києві. Тож стрічка на основі кількох інтерв'ю найімовірніше продемонструє різницю між Зеленським як президентом мирної країни та президентом країни у вогні війни»,– вважає українська продюсерка Наталія Якимович.

 

Нагадаємо, 16 лютого 2023 року стартував 73-й Берлінський міжнародний кінофестиваль. Цього року фестиваль висловлює солідарність з Україною та Іраном.

 

Берлінський кінофест офіційно засудив агресивну війну Росії і підтримав протестувальників проти іранського режиму. Більшість стрічок висвітлюють теми війни, біженства, еміграції та самоідентифікації.

 

Як повідомляла УМ, на гала-відкритті кінофестиваля Берлінале-2023 з відеозверненням виступив президент України Володимир Зеленський