У Луганську русифікували Кобзаря: на пам'ятник Шевченку вчепили табличку «россійській поет»

19:03, 11.12.2022
У Луганську русифікували Кобзаря: на пам'ятник Шевченку вчепили табличку «россійській поет»

Російська пропаганда спочатку намагалася демонізувати Тараса Шевченка. Проте тепер його вирішили привласнити. (t.me/kazansky2017)

Російські окупанти спробували нахабно привласнити культурну спадщину видатного українського Кобзаря.

 

Зокрема, на пам’ятник Тарасу Шевченку в окупованому Луганську рашисти почепили табличку, на якій вказали, що він нібито є «російським поетом».

 

Як інформує Україна молода, про так витівку пропагандистів повідомив журналіст та вимушений переселенець з Донбасу Денис Казанський у соцмережах у неділю.

 

Також він опублікував «свіжу» світлину пам'ятника.

 

За його словами, російська пропаганда спочатку намагалася демонізувати Тараса Шевченка. Проте тепер його вирішили привласнити.

 

«У нульових російська пропаганда замовляла пасквілі на Шевченка Бузині. І приблизно тоді ж луганський письменник Гліб Бобров написав книгу "Тарас Шевченко – хрещений батько українського націоналізму" (наче це щось погане)», – зазначив Казанський.

 

 

Оглядач зауважив, що Гліб Бобров досі мешкає у Луганську й з 2014 року працює з окупаційною владою. Проте тепер методички для зрадників змінилися й у Луганську вирішили вважати Шевченка не українським націоналістом, а російським поетом.

 

«Цікаво, чи напише тепер Гліб Бобров книгу "Тарас Шевченко – хрещений батько російського антифашизму"?», – поцікавився Казанський.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно легендарний французький актор театру і кіно Ален Делон знову висловив свою підтримку Україні та процитував вірш Тараса Шевченка «Заповіт» французькою мовою.