У Києві знесуть атакований дроном історичний будинок на Жилянській

16:53, 17.11.2022
У Києві знесуть атакований дроном історичний будинок на Жилянській

Зруйнований будинок на Жилянській не підлягає відновленню, оскільки пошкоджено конструктивні елементи

Київрада вирішила знести  пошкоджений дроном історичний будинок в центрі Києва на вулиці Жилянській, попри створену містянами петицію, у якій вимагали відновити будівлю. Однак депутати Київської міської ради відхилили це колективне звернення.

 

Як інформує Украіна молода, про таке рішення повідомив автор петиції та дослідник історії Києва Семен Широчин.

 

Він особисто був присутній на засіданні земельно-будівельної комісії у КМДА. 

 

«Я розповідав, як важливо відбудувати будинок, що він цінний, що нам запропонували допомогу поляки, що мешканці хочуть відновлення, що тисячі киян хочуть відновлення і що цей будинок має бути відновлений як символ нашої стійкості» – розповідає Семен.

 

 

За його словами, заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп відповів, що "50% будинку зруйновано, все відновити не можна". Після цього комісія одноголосно відхилила петицію.

 

 

У документі який надала Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин йдеться про те, що конструктивні елементи та інженерні мережі будинку відновленню (підсиленню) не підлягають. Тому і житловий будинок, як об’єкт в цілому, відновити не вийде.

 

Нагадаємо, російський безпілотник пошкодив частину історичного будинку Йосипа Лева. Вік будівлі – 120 років. 
 


Як повідомляла УМ, 17 жовтня рашисти атакували Київ іранськими дронами – камікадзе.  Внаслідок вибуху безпілотника і його падіння на житловий будинок у Шевченківському районі загинули чотири людини.