Кіно заради Перемоги: в Україні стартує кінотур для військових і переселенців

14:50, 06.08.2022
Кіно заради Перемоги: в Україні стартує кінотур для військових і переселенців

Кінотур триватиме до кінця вересня і охопить 15 областей (Фото Держкіно)

В Україні за ініціативи Державного агентства України з питань кіно стартує національний кінотур «Кіно заради Перемоги!». Фільми крутитимуть для військових та переселенців.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Держкіно  у Фейсбуці.
 
Національний тур, що пройде в межах заходів до Дня Незалежності України, розпочинається 6 серпня і триватиме до кінця вересня. Проєкт складатиметься із двох частин: кінопоказів у громадах-осередках перебування внутрішньо переміщених осіб та військових частинах (у безпечних для перегляду місцях).
 
Тур охопить 15 областей: Київську, Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Рівненську, Волинську, Житомирську, Полтавську, Харківську, Чернівецьку та Запорізьку. Кінопокази вестимуться як із традиційним проєкційним обладнанням, так і за допомогою пересувного кінокомплексу – кіномобіля.
 
За словами голови асоціації «Дивись українське!» Андрія Різоля, кіномобіль дасть змогу показати кіно навіть у найвіддаленіших куточках України.
 
У програмі туру – українські повнометражні ігрові, документальні й короткометражні фільми різних жанрів та авторів. Зірками-амбасадорами проєкту стануть Ада Роговцева, Катерина Степанкова, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв, Михайло Іллєнко, Олесь Санін, Ірма Вітовська, Сашко Лірник, Дмитро Лінартович, Олексій Тритенко та багато інших відомих акторів, режисерів і творців фільмів, які представлять глядачам свої картини на показах.
 
З міркувань безпеки Держкіно не анонсуватиме заходи туру на широкий загал. За додатковою інформацією та питаннями щодо участі у проєкті слід звертатися на електронну адресу: [email protected].
 
Національний тур “Кіно заради Перемоги!” реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, асоціації “Дивись українське!” та за підтримки фонду “МХП-Громаді”, Української кіноакадемії, громадської організації “УкрКіноФест”, окремих підрозділів Збройних сил України та Національної гвардії у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією.
 
Як повідомляла УМ, в Ірпені розпочалися зйомки фільму про вторгнення росії в Україну. Стрічка про повномасштабне вторгнення рф буде складатися з трьох частин та матиме назву "ZЛО