Вишиванки із візерунком-безпілотником отримали від українців творці «Байрактара», фото

11:26, 21.07.2022
Вишиванки із візерунком-безпілотником отримали від українців творці «Байрактара», фото

Дипломатія в дії: творці "Байрактару" з українськими вишиванками. (Фото: Facebook, Vasyl Bodnar)

Творцям легендарного “Байрактара”, керівникам компанії Baykar Makina українські дипломати подарували ексклюзивні вишиванки із візерунком у вигляді безпілотника.

 

Як інформує УМ, про це 21 липня на своїй сторінці у Facebook повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар.

 

«Слово “Байрактар” чув кожен. Багато хто взяв участь у проєкті “Народний Байрактар”. А чи бачив хтось “Байрактар” на вишитій сорочці з загальнонаціональними символами:

калиною, колосками, пташками? Ми наважились і втілили в життя цей сміливий задум разом з дизайнером Мартою Лешак та майстрами “Мотив”», – написав він.

 

 

Як зауважив Василь Боднар, українська традиційна вишивка окрім декоративної, виконує функцію оберега. Своєрідним оберегом для українців у війні проти росії став “Байрактар”, який зберіг безліч життів.

 

Першими ексклюзивні вишиванки отримали брати-творці легендарних “пташок” – Халук і Сельджук Байрактари. “Мотив” же незабаром розпочне продаж таких сорочок і перерахує 15% від продажів на потреби ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, Василь Боднар, посол України в Туреччині  повідомив, що завершується підготовка трьох безоплатих Bayraktar Tb2, які відправляться до України у рамках ініціативи "Народний Байрактар".