Акторка Марина Кошкіна з командою фонду «МУР» допомагає дітям

19:31, 23.06.2022
Акторка Марина Кошкіна з командою фонду «МУР» допомагає дітям

Марина Кошкіна з однодумцями створили доброчинний фонд.

Понад півсотню митців об’єднає у Києві 25 червня благодійний мистецький ярмарок МУР Festival, який проходитиме упродовж дня на території event-простору Inveria у середмісті столиці на вулиці Володимирській. 

 

Розпочинатимуть суботнього дня об 11 дня із барабанної музики    та майстер-класів по колажу, вибійок та розпису на мініскульптурах. Активності для дітей та дорослих, з додаванням інших, триватимуть до закриття.

 

Опівдні для відвідувачів годинний концерт презентуватиме відомий фольклорний ансамбль «Божичі», а для найменших покажуть лялькову виставу «Гусеня». Трохи пізніше виступить музикант Юра Звонар, а за ним - Kyiv Cultural Front.

 

Також у програмі заходів - виступ стендап-коміка Василя Байдака. Ближче до вечора, із  17.00, відома  акторка Римма Зюбіна читатиме поезію.

 

Організовує ярмарок фонд «МУР (Мистецький Український Рух)», який буквально місяць тому офіційно зареєструвала команда, яку згуртувала відома акторка театру й кіно Марина Кошкіна.

 

Виконавиця у фільмі «Забуті» ролі вчительки української мови Ніни у Луганську – українському місті, яке опинилося у терористичному утворенні «лнр»; Кассандра і Лимерівна в однойменних виставах Національного театру імені Івана Франка розповідає:

 

«Ще два роки тому написала про своє велике бажання мати вже офіційний фонд з метою підтримувати творчий розвиток дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також надавати ментальну та матеріальну протекцію людям усіх творчих професій та їхнім сім’ям».

 

Пришвидшила бажання мати офіційний статус повномасштабна російсько-українська війна. У перші дні Марина  із родиною – 5 менших братів і сестер у машині -  поїхала з Києва у Львів, там волонтерила на багатолюдному залізничному вокзалі. Збирала з однодумцями гроші на потреби українських захисників. Потреба діяти на волонтерському фронті не залишила акторку й після повернення в Київ.

 

За період  існування фонду команда «МУРу» доїхала з гуманітарною місією у  селища  Київської області, де наслідили російські війська: Димер, Катюжанка, Демидів, Сухолуччя, Ясногородка, Федорівка, Богдани, Глібівка, організували благодійну виставку до Дня захисту дітей, надіслали гуманітарну допомогу в селища Харківської та Херсонської області, а також зібрали та відправили  дитячу літературу у  Польшу, де знаходяться діти, які вимушені були  переїхати із зони бойових дій.

 

«Головне завдання ярмарку – нагадати  людям про важливість жити і творити. Фонд організовує все за власний рахунок і ми не беремо ніяких відсотків, - каже 29-річна Марина Кошкіна. -  Сенс у звичайній підтримці, яка так необхідна нині нам всім. Єдине – на вході буде скринька для добровільних донатів. Адже наш фонд дуже хоче зібрати кошти на «зелений автобус», який буде мандрувати по містах та селищах нашої країни з гуманітарною та культурною місією».

 

За донат від 50 грн усім бажаючим на благодійному мистецькому ярмарку МУР Festival доступні усі заходи. Можна буде придбати й номери журналу  «Кіно-Театр» за попередній і нинішній рік,  а також книги про українські кіно та театр.

 

Як повідомляла «УМ», театральна спільнота 11 країн у межах фестивалю «Мельпомена Таврії-2022» гучно заявила про підтримку України у час повномасштабної війни росії на наших територіях.