Росіяни навмисно обстрілюють університети та музеї України

15:52, 31.05.2022
Росіяни навмисно обстрілюють університети та музеї України

Зруйнований Національний музей Сковороди. (Фото Харківської ОДА)

Російські варвари свідомо й цілеспрямовано атакують українські університети та музеї та завдають їм непоправних руйнувань. Їх наміри простежуються через аналіз супутникових карт.
 
Як інформує Україна молода, про це , повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону.
 
За словами Маркарової, так у РФ сподіваються завдати шкоди українській культурі та освіті.
 
«Росія конкретно намагається вбивати нашу культуру, ми бачимо що активні атаки по дитячих садочках, госпіталях не оминули і музеї, при чому це не випадкові потрапляння снарядів»,– каже Маркарова.
 
Вона розповіла, що США зараз допомагають не тільки зберегти українські пам'ятки, але й вести облік університетів та музеї, які вже знаходяться під атакою.
 
Також Маркарова заявила, що питання культури є надзвичайно важливим безпосередньо на території США, де РФ просували власні імперські погляди.
 
«Усі ці «россотрудничества», «російські дома»– це ще одне відділення ФСБ закордоном, яке просувало через культуру імперські наративи, часто вони є антиукраїнськими»,– заявила Маркарова.
 
Росіяни виділяли, за її словами, надзвичайно багато коштів на музеї в США, які нерідко займались перекручуванням історії.
 
«Ми іноді заходимо і бачимо виставку про Київську Русь, де всюди написано, що наслідувачами цього є РФ.
Ми дуже багато досягнули в США виправляючи всіх, що Сергій Корольов ніякий не російський конструктор»,– розповідає Маркарова.
 
Наразі посольство України в США працює над відкриттям українських студій в американських університетах.
 
Як повідомляла УМ, на Харківщині внаслідок прямого влучання ракети, росіяни знищили Національний музей ім. Григорія Сковороди, який розташований у селі Сковородинівка Богодухівського району.