Гурт Kalush дав імпровізований концерт у звільненому Ірпені

15:40, 22.04.2022
Гурт Kalush дав  імпровізований концерт у звільненому Ірпені

Гурт Kalush Orchestr, щоб додати наснаги та віри у перемогу жителям Ірпеня, виступив у центрі звільненого міста. (vechirniy.kyiv.ua)

Гурт Kalush Orchestrа, який представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022, виступив просто неба в Ірпені. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила Ірпінська міська рада у Фейсбуці.
 
Жителі міста кілька тижнів прожили в окупації та відчули, що таке «рускій мір». Колектив «Калуш» проїжджав поруч з визволеним від рашистів Ірпенем, який зазнав чимало горя від рук російських загарбників. Аби підтримати місцевих мешканців та зарядити їх надією на швидку перемогу, артисти дали імпровізований концерт, виконавши свої пісні під гітару у центрі Ірпеня.
 
Це був перший концерт після звільнення міста. Колектив виконав свої найвідоміші пісні — конкурсну «Stefania», «Додому».
 
 
Олег Псюк, соліст Kalush Orchestra поділився своїми емоціями та думками: «Ми були неподалік. Саме тому мали можливість підтримати ірпінців нашою творчістю. Ми акустично виконали наші пісні. Дуже приємно, що попри війну та розруху, прийшло так багато людей. Дуже важкі емоції від міста…»
 
Він також розповів, що його родичі живуть у різних містах України. Тому артист від початку війни, як і всі українці, живе у постійному хвилюванні.
 
«Коли літають ракети, то така страшна рулетка, бо не знаєш, куди вони влучать. У всіх є стрес та переживання. У цей тяжкий для України час кожна пісня співається по-іншому. Пісня «Стефанія» для багатьох стала символом війни. Ми й на Євробаченні будемо співати по-іншому: інші костюми, інший настрій, інша постановка. Ви все побачите 10 травня», — проанонсував Олег Псюк.
 
Перед виступом відомого гурту мер Ірпеня Олександр Маркушин подякував всім небайдужим за підтримку міста у тяжку воєнну годину: «Я дуже вдячний нашим містам-побратимам, що надають колосальну допомогу. Наше місто отримало дев`ять автівок швидкої допомоги, і вони зараз вже працюють. Передали нам пожежні авто. Наші мешканці отримують гуманітарну допомогу. У цей тяжкий час міста-побратими дали притулок наших дітям та жінкам».
 
 
Виступ групи відбувся в рамках проєкту «Відлуння руйнації», мета якого через мистецтво привернути увагу до зруйнованих місць України, яким сьогодні потрібна комплексна допомога та вже зараз принести в ці місця дух культури.
 
Крім того, в рамках проєкту ірпінці отримали плівку для тимчасового ремонту вікон, харчові набори та паски до Великодня. Організатором проєкту виступила Валерія Бондаренко засновниця ТО «Slavuta» за підтримки АЗК «БРСМ-Нафта» та штабу «Армії волонтерів».
 
 
 
 
Як повідомляла УМ, гурт Kalush Orchestrа готується до виступу на пісенному конкурсі Євробачення-2022 у італійському Турині 10 травня.