Євробачення: Гурт Kalush готується у Львові до виступу в Турині

14:27, 02.04.2022
Євробачення: Гурт Kalush готується у Львові до виступу в Турині

Гурт Kalush Orchestra вперше за час війни зустрілися сьогодні у Львові (Фото з відкритих джерел)

Український гурт Kalush Orchestra вирішив підтримати Україну своїм виступом та виступити на Євробаченні на сцені в Турині, а не онлайн.

 

При цьому, для збору коштів Збройним силам України музиканти планують вирушити перед пісенним конкурсом у гастрольний тур країнами Європи.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне». 


«За останні декілька тижнів участь України в Євробаченні, через ситуацію в державі, була під питанням. Готувалися документи, були різні обставини, але тепер ми можемо точно заявити, що Kalush Orchestra їде виступати в Турин на Євробачення наживо », - сказав Псюк.


Гурт вирішив: найкраще, що зараз можуть зробити для країни – це підтримати її своїм виступом та через спілкування з європейською аудиторією. 


Фронтмен додав, що Kalush Orchestra вперше за час війни зустрілися повним складом сьогодні, 2 квітня, у Львові, щоб провести репетицію всім разом, а не онлайн. Для львів’ян та гостей міста виконавці заспівали біля ратуші пісню «Стефанія» з якою вирушать на європейський пісенний конкурс.


Псюк зазначив, що напередодні Євробачення гурт візьме участь у промоконцертах країнами Європи. Зібрані кошти направлять для допомоги Україні. Деталі проведення промотуру та подій, в яких Kalush Orchestra будуть брати участь, оголосять найближчими днями. 


Раніше усі учасники «Євробачення-2022» отримали порядкові номери для виступів у півфіналах. Українці виступатимуть на початку півфіналу, під шостим номером.


Як відомо,  в Іспанії 6 квітня пройде спеціальне музичне шоу «Unidos por la paz: Ucrania en el corazón» («Об’єднані заради миру: Україна в серці») на підтримку України. Участь у шоу візьмуть учасники різних років Євробачення.


Нагадаємо, що спочатку у складі учасників «Євробачення-2022» мав бути і представник Росії, але 25 лютого, наступного дня після початку повномасштабної російсько-української війни, у країни-агресора відібрали це право.


Додамо, що переможниця українського нацвідбору на «Євробачення» Аліна Паш пізніше відмовилася від участі у конкурсі через скандал, пов’язаний із відвідинами нею окупованого Криму. Місце переможниці зайняв гурт Kalush Orchestra, який фінішував у відборі другим.


Як повідомляла УМ, після скандалу навколо нацвідбору на "Євробачення-2022" стало відомо, що гурт Kalush Orchestra офіційно представить Україну в Турині з піснею Stefania. Гурт погодився поїхати на конкурс від України та підписав відповідні документи.