У Гаазькому трибуналі рф «денацифікують» всім світом – Олександр Ткаченко

15:16, 11.04.2022
У Гаазькому трибуналі рф «денацифікують» всім світом – Олександр Ткаченко

Експонат з одного з храмів на Київщині після бігства російських «визволителів». (facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

До Гаазького суду у зв’язку із воєнними злочинами російських військ в Україні вже звернулися 42 країни.

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що керівництво Рф, яке віддавало ці жорстокі накази, має бути покаране. Відтак росія має бути «денацифікована» всім світом.


Як інформує Україна молода, про це міністр повідомив у соцмережах у понеділок. 


«Саме розслідування вже розпочате, і зі свого боку Україна докладає максимум зусиль, аби зібрати всі докази цинічних злочинів рашистів. Ретельно документуючи факт за фактом, включно із трагедіями в Київській області, у Краматорську, захопленні атомних станцій», - підкреслив Ткаченко.


За його словами, «геноцид, який рф творить в Україні, не залишиться непокараним. Кожен, хто холоднокровно вбивав, калічив, ґвалтував мирних жителів – кожен постане перед судом. Знищення нашої культурної спадщини, спроби стерти нашу ідентичність – те, що приховати неможливо».


Як зауважив міністр, «затіявши «денацифікацію» України, путін дійсно денацифікує росію. 


«Давайте уявимо, хто захоче піти на «руській балет», якщо у всьому світі слово «руський» фактично дорівнює поняттю «фашистський» Хто замовить у бібліотеки книжки російських авторів, якщо ті, хто прикривався цитатами з них, сидять на лаві підсудних, як воєнні злочинці.  Хто буде дивитись фільми режисерів, що відкрито підтримали, чи з чиєї мовчазної згоди почалася війна проти України? Перераховувати можна довго»,— зазначив урядовець.


«Я знаю, - наголосив Ткаченко, - багато людей ставляться скептично до того, що росія понесе відповідальність за скоєне. Проте хочу нагадати, чим закінчилася Друга світова. Трибуналом у Нюрнберзі. Тоді – без супутникових знімків, без камер на кожній вулиці, без дронів, без соцмереж – було покаране майже все керівництво нацистів. Так буде і зараз. Ані ми, ані людство ці злочини не пробачать. росія буде «денацифікована» всім світом».

 

Міністр також оприлюднив світлину сплюндрованого кулями експоната з одного з храмів на Київщині після бігства російських «визволителів».
 
 
Зауважимо, що на сьогодні Міністерство культури та інформаційної політики задокументувало вже 166 зруйнованих або пошкоджених росіянами пам’яток культури.