Не зрадити за мить: Сеітаблаєв зніматиме фільм про курсантів з Севастополя

08:30, 26.10.2021
Не зрадити за мить: Сеітаблаєв зніматиме фільм про курсантів з Севастополя

Курсанти Військово-морського інституту Одеської морської академії під час зустрічі з режисером Ахтемом Сеітаблаєвим. (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Командувач ВМС ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа підписав меморандум про співпрацю і підтримку українського фільму «Покликані морем», який буде знімати відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв разом з продюсером Михайлом Ухманом.

 

Друга робоча назва фільму – «Не зрадити за мить».

 

Для сценарію фільму візьмуть реальну історію українських курсантів Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, які в 2014 році під час агресії російсько-окупаційних військ в Криму не зрадили Україні і разом зі своїми викладачами вийшли на материк, отримали освіту і нині стоять на захисті Батьківщини.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресс-служба Військово-Морських Сил ЗСУ.

 

                                                Ахтем Сеітаблаєв і Олексій Неїжпапа.

 

Командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неіжпапа наголосив, що важливо, щоб суспільство не забувало події минулого, бо, забувши їх, ми можемо втратити майбутнє.

 

Акцентуючи він додав:  « Ми маємо показати хто такий громадянин України, що це людина, яка вибирає служити своєму народові, не зважаючи ні на що. Це вибір справжнього патріота».

 

Під час зустрічі з курсантами Військово-морського інституту Одеської морської академії режисер Ахтем Сеітаблаєв сказав, що поведінка кожної людини - це результат того, які фільми вона дивиться, які книжки читає, які казки в дитинстві слухала від мами чи бабусі, який приклад їй показали батьки. Тому так важливо розповідати про долі наших людей.

 

«Цей фільм про наших хлопців, які показали своїми діями, що Україна сильна своїми людьми. Коли курсанти 20 березня 2014 року вийшли на плац академії в Севастополі і заспівали наш гімн - весь світ зрозумів, що ми не здамося, тому що у нас є такі люди», - вважає режисер Ахтем Сеітаблаєв.

 

Продюсер фільму Михайло Ухман наголосив, що важливо в країні мати народні фільми, які будуть любити в містах та селах, які будуть збирати кінозали, які змусять говорити про себе в школі, університеті над якими будуть плакати і сміятися, які будуть виховувати громадян України.

 

Почати свою роботу організатори планують навесні наступного року, а більшість зйомок будуть проводити в Одесі.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Ахтем Сеітаблаєв зняв фільм «Кіборги» про оборону Донецького аеропорту.