Євробачення: Італія перемогла, Україна посіла п’яте місце

02:21, 23.05.2021
Євробачення: Італія перемогла, Україна посіла п’яте місце

Італійський рок-гурт Maneskin святкує перемогу на сцені Євробачення-2021.

Італійський рок-гурт Maneskin з піснею «Zitti e buoni» став переможцем Євробачення-2021, гранд-фінал якого відбувся у нідерландському місті Роттердам у комплексі Ahoy в ніч на неділю.

 

Перемогу італійцям забезпечило голосування глядачів, тоді як за результатами голосування журі головними претендентами на перемогу були Швейцарія і Франція.

 

Водночас, український гурт Go_Aз піснею «Шум» посів п’яту сходинку.

 

Як інформує Україна молода, такий високий показник українцям також забезпечило голосування глядачів, а не журі.

 

Всього за результатами голосування професійного журі та глядачів конкурсу Італія отримала 524 бали.

 

За підсумками голосування професійного журі гурт Maneskin отримав тільки 206 балів і розташовувався на четвертому місці. Однак за результатами глядацького голосування вони стали безперечними лідерами. 

 

За прогнозами букмекерів, представник Італії визначався як переможець, знаходився на першій позиції списку і був фаворитом у глядачів. Після оголошення результатів пісенного конкурсу, згідно з традицією, переможець виконав свою композицію ще раз.

 

Згідно з результатами загального голосування (журі і глядачів), в топ-5 конкурсантів також увійшли:

 

2. Франція - 499 балів

3. Швейцарія - 435 балів

4. Ісландія - 378 балів

5. Україна - 364 бали

 

Україна отримала 97 балів від журі та 267 балів від телеглядачів. 

 

 

Усього у фіналі змагалися 26 країн.

 

Цікаво, що Великобританія цього року отримала 0 балів від журі і 0 балів від телеглядачів.

 

 

Нагадаємо, пісня «Шум» етнічного гурту Go_A, який представив Україну на Євробаченні-2021, викликала в іноземних фанатів конкурсу бажання вчити українську мову.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

 

Maneskin – рок-гурт з Риму (Італія). У склад гурту входять четверо учасників Даміано Давид, Вікторія Де Анджеліс, Томас Раджі та Ітан Торчіо.

 

Гурт Maneskin заснували у 2016 році. Першу славу вони отримали після італійського X Factor. Колектив на конкурсі тоді посів друге місце.

 

У 2018 році у них вийшов дебютний альбом під назвою Il ballo della vita, який отримав схвальні відгуки не лише в Італії, а й у низці інших країн Європи.

 

У 2021 році колектив Maneskin переміг на музичному фестивалі Sanremo (аналог нацвідбору) та отримав право представляти Італію на Євробаченні.