В Укроборонпромі відкрилась виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв»

17:55, 03.03.2021
В Укроборонпромі відкрилась виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв»

Основна ідея проєкту - перетворення смерті (символом якої є ящики з-під набоїв) на життя.

У приміщенні "Укроборонпрому" відкрилась виставка ікон, зображених на ящиках з-під боєприпасів, привезених із зони проведення операції Об'єднаних сил.

 

Як інформує УМ, відкриття відставки відбулося 2 березня, передає Укрінформ.

 

"Сьогодні в нас незвичайна подія. Ми проводимо виставку ікон, які є справжніми витворами мистецтва і які виготовлені на ящиках з-під боєприпасів, привезених із зони проведення операції Об'єднаних сил. Виставка є благодійною", - розповів генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час відкриття заходу.

 

Він додав, що виставку зможуть побачити партнери та співробітники концерну. Всі ікони можна придбати, а кошти з продажів будуть направлені на підтримку Першого медичного шпиталю ім. Пирогова (ПДМШ). Основна ідея проєкту - перетворення смерті (символом якої є ящики з-під набоїв) на життя.

 

В Укроборонпромі відкрилась виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв» - фото 67997

 

За словами засновника і керівника ПДМШ Геннадія Друзенка, виставка наразі побувала в 87 різних локаціях 13 країн. Зокрема, ікони виставлялись у Ватикані, Європарламенті та Литовському сеймі.

 

В Укроборонпромі відкрилась виставка «Ікони на ящиках з-під набоїв» - фото 68000
 

Він відзначив, що кошти з продажу ікон наразі є одним із основних джерел фінансування шпиталю. Шпиталь працює в 49 точках в районі проведення ООС і прийняв уже понад 56 тисяч пацієнтів.