Desalma: хоррор-серіал на основі української міфології вийшов у Бразилії, трейлер

11:50, 04.02.2021
Desalma: хоррор-серіал на основі української міфології вийшов у Бразилії, трейлер

У трейлері серіалу героїня співає українську пісню "Розпрягайте, хлопці, коні", як закляття

На бразильській стрімінговій платформі Globoplay вийшов перший сезон серіалу "Бездушні" (Desalma). Це хоррор, сюжет якого обертається навколо слов'янської міфології.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє 24 канал.

 

У трейлері серіалу героїня співає українську пісню "Розпрягайте, хлопці, коні", як закляття. Щоправда, дещо з акцентом.

 

Також у трейлері можна побачити хлопчика у вишиванці, який їсть криваву юшку, яка нагадує борщ. А також дівчат у слов'янському вбранні, які виконують ритуали.


Історія починається з жінки, яка втратила свого чоловіка. Перебуваючи у депресії, героїня вирішує забрати доньку та переїхати в інше місто. Маленьке містечко Брігіда видається ідеальним варіантом – воно володіє якоюсь своєю атмосферою і неповторним духом.

 

Згідно з сюжетом, там проживає українська діаспора. Під час святкування Івана Купала у 1988 році у місті зникла молода дівчина Галина, після чого традиційні святкування заборонили.

 

Місто готується повернути святкування Івана Купала 30 років, але відбувається щось дивне – відродження колишніх традицій призводить до непередбачуваних ситуацій.

 

Загалом нам розповідаються історії 3 сімей, які плавно переплітаються між собою.

 

Перший сезон серіалу вийшов ще у жовтні 2020 року. Він містить 10 серій, кожна з них триває від 40 – 60 хвилин.

 

 

Судячи з коментарів, у Бразилії серіал прийняли досить добре. Глядачам подобається, що у країні з'явилось щось інше, окрім стандартних мильних опер.

 

А ось в Україні думки розділилися. Деяким він подобається через те, що там згадується саме українська культура. Інші критикують його за стереотипні уявлення про слов'янів.

 

Як повідомляла УМ, у Данії школярі вивчатимуть фільм про війну на Донбасі «Віддалений гавкіт собак»