Українські фільми увійшли у британський рейтинг найкращих хорорів 2020 року

15:33, 13.01.2021
Українські фільми увійшли у британський рейтинг найкращих хорорів 2020 року

Вітчизняні стрічки продовжують підокрювати весь світ.

Фільми "Сторонній" та "Пофарбоване пташеня" британське видання The People's Movies включило у рейтинг найкращих хорорів 2020 року.

 

Іноземні видання продовжують публікувати свої рейтинги фільмів, відбираючи найкращі та найгірші проєкти 2020 року. Порадувало своєю добіркою і онлайн-видання Великої Британії The People's Movies. Оглядачі оцінили нові фільми жахів та відібрали 20 найкращих, серед яких – дві українські стрічки, повідомляє Держкіно.

 

До рейтингу увійшли новинка Дмитра Томашпольського "Сторонній" і українсько-чесько-словацький фільм Вацлава Марула "Пофарбоване пташеня". Обидва проєкти знімали за підтримки держави.


Фільм "Пофарбоване пташеня" – це екранізація однойменної книги Єжи Косинського, яка вже отримала чимало міжнародних нагород та увійшла до шорт-листу Оскара. Стрічка розповідає про події Другої світової війни, коли фашисти масово знищували євреїв. Відчуваючи загрозу, польська сім'я відправляє свого маленького сина Йоску на схід до тітки. Однак жінка раптово гине, а хлопчику доведеться зіткнутись з усіма жахіттями війни.

 

Ця розповідь про боротьбу єврейського хлопчика під час Другої світової війни є одним із найбільш технічно досконалих фільмів року в будь-якому жанрі. Стрічка перевірить ваші межі та ваше терпіння, однак її похмуре послання є доречнішим, ніж будь-коли, – зазначили критики.

 

Водночас оглядачі журналу Variety не були в захваті від фільму "Пофарбоване пташеня". Стрічку назвали надто похмурою та внесли її до антирейтингу.

 

А от робота Дмитра Томашпольського "Сторонній" вже підкорила міжнародні кінофестивалі. Українські глядачі зможуть оцінити цей хорор вже у 2021 році.

 

За сюжетом, жіноча команда синхронного плавання загадково зникає під час виступу. Ніхто не може пояснити, що сталось, тому до справи залучають інспектора Глуховську, яка славиться своєю дедукцією та бездоганною роботою. В ході розслідування вона дізнається, що це не єдиний випадок зникнення: у санаторію під час водних процедур щезла пацієнтка. Відтак справа стає дедалі заплутанішою.

 

Інтелектуальний та моторошний "Сторонній" досліджує складні філософські питання вражаючим арсеналом кінозасобів, які тримають глядача у постійній напрузі. А приголомшливо абсурдний фінал змусить прибічників теорій змови усміхнутись із нетрів своїх кролячих нір, – додали оглядачі.

 

 

Як повідомляла УМ, український фільм "Якщо було завтра" отримав відзнаку в Іспанії