Українська драма «Пофарбоване пташеня» у списку найгірших фільмів 2020

16:48, 23.12.2020
Українська драма «Пофарбоване пташеня» у списку найгірших фільмів 2020

Стрічка "Пофарбоване пташеня" розчарувала глядачів і критиків Variety

Видання Variety вирішили презентувати антирейтинг вільмів 2020 року. До списку увійшли провальні стрічки, які не зуміли вразити глядачів та критиків глянцю. Серед них – українська драма "Пофарбоване пташеня".

 

Оцінювали стрічки два відомих кіноексперти Variety – Оуен Глейберман і Пітер Дебрюг. До їхнього списку увійшли фільми 2020 року, які мали нудний сюжет, низьку оцінку глядачів та несмішні жарти, якщо мова йшла про комедії. 

 

Фільм "Пофарбоване пташеня" став спільною роботою України, Чехії та Словаччини. Стрічка показала жахіття Другої світової війни на прикладі головних героїв.

 

"Роман Єжи Косінського в 1965 році був досить суперечливим: виставлений як автобіографічна розповідь про жахіття, які він бачив під час Другої світової війни, згодом подали як вигадку. Чеський режисер Вацлав Мархул чітко розглядав цей матеріал як можливість зняти "важливий" художній фільм, який об'єднує поважних акторів і втілює їх у дії людської жорстокості, описані в книзі. Буквально занадто багато, щоб дивитись", – заявив Пітер Дебрюг.

 

 

До списку фільмів, які не рекомендовані для перегляду уввійшли ""Дулітл", "Останнє, чого він хотів", "Я думаю з усім цим покінчити", "Євробачення: Історії вогненної саги", "Почесний гість", "365 днів", "Артеміс Фаул", "Незвідані шляхи", "Капоне. Обличчя зі шрамом".

 

Як повідомляла УМ, українська фентезійна кінострічка з найзірковішим акторським складом в Україні – «Казка старого мельника» вийшла у прокат в четвер, 17 грудня.