Мінкульт України вніс у чорний список російського актора Олексія Гуськова

16:56, 22.12.2020
Мінкульт України вніс у чорний список російського актора Олексія Гуськова

Гуськов відомий за ролями у фільмах "Кордон. Тайговий роман", "Сміттяр", "Турецький гамбіт"

За поданням СБУ російський актор, член партії Единая Россия Олексій Гуськов внесений до списку осіб, які представляють загрозу національній безпеці України. На сьогодні в цьому переліку перебувають 157 осіб.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба Міністерства культури й інформаційної політики.

 

"11 грудня 2020 року в Міністерство культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України про включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Олексія Гуськова. Відповідним наказом російський актор був включений в перелік", - наголошується в повідомленні відомства.

 

Зазначимо, що Гуськов - один з підписантів листа про "підтримку позиції президента Російської Федерації щодо України і Криму". Актор їздив на анексований півострів для зйомок фільму.

 

Гуськов відомий за ролями у фільмах "Кордон. Тайговий роман", "Сміттяр", "Турецький гамбіт", "Диверсант 2: Кінець війни" та інших.

 

До цього повідомлялося, що російського актора Кирила Гребенщикова прикордонники не пустили на територію України. Йому встановили заборону на відвідування України терміном на три роки через відвідування ним анексованого півострова Крим.

 

Додамо, що прикордонники в аеропорту Бориспіль не пустили на територію України російського актора, який раніше відвідував анексований Крим. ДПСУ не називає прізвища актора, але за даними ЗМІ, йдеться про Антона Пампушного.