Українська стрічка «Ми солдати» отримала широкий резонанс у Франції

13:45, 10.10.2020
Українська стрічка «Ми солдати» отримала широкий резонанс у Франції

Предсталвення фільму "Ми солдати" ведучою Яніною Соколовою

Понад двадцять французьких видань видали позитивні рецензії на українську стрічку «Ми солдати».

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на "Укрінформ". 

 

Як повідомила режисерка фільму Світлана Смірнова команда не очікувала на таку активну критику таких популярних видавництв Парижа і Франції.

 

"Я ще не всі газети скупила. Виявляється, у Франції високо оцінюють українське документальне кіно про наших героїв розв’язаної Росією війни проти України", - заявила режисерка.

 

Публікації із позитивною критикою про український документальний фільм оприлюднили понад двадцять французьких загальнонаціональних і спеціалізованих видань.

«Документальний фільм захоплює і примушує нас побачити реалії війни разом із пораненими», - пише про стрічку видання La nouvelle République.

Фільм «Ми – солдати» створений українською режисеркою Світланою Смірновою і французьким оператором Матьє-Давидом Курно. Стрічка монтувалася у Парижі.

Фільм – це історія про трьох добровольців Анатолія Фатеєва, Дмитра Тромпака та Олексія Соколовського, які отримали важкі поранення на Донбасі та нині проходять лікування і реабілітацію у військовому госпіталі у Києві.

 

Організатори показу з французької сторони чітко вказують, що українські воїни отримали поранення на «війні з Росією».

Покази фільму пройдуть 9, 14, 16 та 17 жовтня у паризькому культурному центрі L’Entrepot.

Творчий колектив стрічки «Ми – солдати» готовий максимально широко представити фільм у Франції та інших країнах Європи та світу.