Герої України: звання отримали Юрій Рибчинський, Вячеслав Кубрак (посмертно) і Олег Коростельов

14:36, 24.08.2020
Герої України: звання отримали Юрій Рибчинський, Вячеслав Кубрак (посмертно) і Олег Коростельов

Народний артист України Юрій Рибчинський під час вручення ордену "Золота Зірка" Героя України. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» трьом громадянам з нагоди Дня Незалежності під час урочистостей на Софійській площі у Києві у понеділок.

 

Відтак, Героями України стали композитор Юрій Рибчинський, прапорщик Вячеслав Кубрак (посмертно) і гендиректор ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олег Коростельов.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в понеділок.

 

Як інформують в Офісі президента, глава держави також вручив високі державні нагороди, почесні звання та медалі військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, медикам, учителям, науковцям, спортсменам, артистам, видатним діячам культури та мистецтва.

 

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові почесне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоєно прапорщику Вячеславу Кубраку.

 

Почесним званням Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу України, розробку новітніх зразків озброєння Глава держави відзначив під час урочистостей на Софійській площі генерального конструктора – гендиректора ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олега Коростельова.

 

Звання Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у збагаченні української культури та мистецтва, формуванні національної ідентичності, багаторічну плідну творчу діяльність отримав поет і драматург, народний артист України Юрій Рибчинський.

 

Під час промови на урочистостях Зеленський закликав цінувати й помічати працю та здобутки громадян України кожного дня, а не лише у свята чи тоді, коли суспільство стикається з тією чи іншою проблемою.

 

«Коли почалася російська анексія Криму та війна на сході, лише тоді ми стали дбати про власну армію та пишатися своїми військовими. Коли стався коронавірус, лише тоді ми почали думати про медицину, помічати працю та подвиг лікарів. Коли в Україні палав лісовий вогонь, лише тоді ми стали цінувати наших пожежників та рятувальників. Давайте почнемо помічати героїв серед нас і цінувати один одного просто зараз, а не колись. Не «лише тоді», – сказав глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», офіційна урочиста церемонія відзначення 29-ї річниці Незалежності України на Софійській площі у Києві завершилася музичним попурі з українських пісень різних років у виконанні відомих артистів.

 

Користувачів соцмереж обурив той факт, що напівроздягнені співачки не надто серйозно поставилися до державного свята Незалежності в країні, яка воює. Тоді як Зеленський насолоджувався виступом колишніх колег по шоу-бізнесу.

 

У той же час, попередній президент Петро Порошенко вшанував пам’ять захисників України, які полягли у боротьбі за Незалежність і закликав свого наступника присвоїти звання Героя України сержанту морської піхоти Ярославу Журавлю, який загинув під час евакуації загиблих бійців, так і не дочекавшись допомоги після поранення.

 

Втім, наразі Верховний Головнокомандувач продовжує ігнорувати подвиг морпіха Журавля.