Мирослав Скорик похований на Личаківському цвинтарі Львова, фото

20:51, 05.06.2020
Мирослав Скорик похований на Личаківському цвинтарі Львова, фото

Герой України Мирослав Скорик похований на Личаківському цвинтарі.

Легендарний композитор, Герой України Мирослав Скорик похований на Личаківському цвинтарі у Львові в п’ятницю, 5 червня.

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

"Сьогодні Львів попрощався із композитором, музикознавцем та Героєм України Мирославом Скориком. Поховали відомого львів'янина на Личаківському кладовищі", - зазначили у Львівській міськраді.

 

Зазначимо, що вчора домовину з тілом Мирослава Скорика привезли до Львова, й у Архикатедральному Соборі Святого Юра можна було попрощатись з композитором. 5 червня відбувся Чин похорону, а відтак — поховання на Личаківському кладовищі. 

 

 

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що Мирослав Скорик житиме вічно у своїй творчості: «Коли ми виходили із Собору Святого Юра, лунали оплески. Коли ми прийшли сюди, на Личаків, тут співають птахи. Так яскраво птахи ще ніколи не співали тут. В цьому світі, напевно, дуже багато речей поєднано. Я не був таким близьким до нашого маестро, але кожна людина, яка до нього дотикалася, вона його завжди любила. Він не мав недругів, він усіх любив. Його музика — це живильний бальзам на душу: коли ти маєш поганий настрій, сум, просто вмикаєш і слухаєш — і з’являється гармонія, блаженство».

 

 

Пан Садовий додав: «Є люди, які ніколи від нас не відходять. Тому що вони на цьому земному шляху створили так багато, що ми будемо пам’ятати їх століттями, тисячоліттями. І музика Скорика — це насправді візитівка Львова".

 

 

У четвер, на дзвонах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ПЦУ в пам'ять про композитора Мирослава Скорика виконали один із найвідоміших його творів -"Мелодію".

 

"Цього тижня Україну сколихнула скорботна новина: відійшов у вічність видатний український композитор Мирослав Скорик… Величний український музикант написав багато геніальних творів, відомих на весь світ. Тужливим та ліричним лейтмотивом цих днів для багатьох українців є визначна "Мелодія" композитора. Її звуки торкають струн наших сердець щоразу, коли вона лунає. Ми молимося за спокій його душі, а також проводжаємо великого майстра своєї справи вдячністю та пошаною, зігравши на дзвонах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря його неперевершену "Мелодію", - зазначили у ПЦУ.

 

 

І додали: "Ваша музика тепер лунає із висоти, із небес, Маестро! Світла пам’ять!".

 

 

Як повідомляла «УМ», український композитор та музикознавець, основоположник української естрадної пісні Мирослав Скорик відійшов у вічність 1 червня, на 82-му році життя.

 

3 червня із Героєм України Мирославом Скориком попрощалися у патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. 

 

В ексклюзивному інтерв’ю «УМ» під назвою «Ключ натхнення» Мирослав Скорик раніше розповідав про життя сім’ї у Сибіру, спілкування з Сергієм Параджановим і можливості української музики.