Сущенко намалював у Лефортово «Пекло Пекельне» чаєм і лушпинням

14:00, 03.04.2018
Сущенко намалював у Лефортово «Пекло Пекельне» чаєм і лушпинням

"Пекло Пекельне" у виконанні Романа Сущенка.

Незаконно заарештований російською ФСБ журналіст Роман Сущенко надіслав з листами два нових малюнки із СІЗО "Лефортово" у Москві.

 

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на його дочку Юлію Сущенко у вівторок.

 

"Сьогодні отримала чотири листи від батька. Датовані вони серпнем, вереснем та груднем 2017 року. Приємно здивували два нових малюнки. Цього разу батько нас "переніс" до передмістя італійського міста Парма та маяка Ар-Мен, який знаходиться у французькій Бретані. Дуже атмосферно", - розповіла донька Юлія.

 

 

Обидва малюнки виконані на папері формату А4 за допомогою кулькових ручок, олівця, чаю та лушпиння цибулі.

 

Як написав сам Сущенко на зворотному боці зображення маяка, його побудували на рифі острова Іль-де-Сен на скелі Ар-Мен під час відливу.

 

Через його ізольованість будівництво маяка розтягнулося на 14 років, а моряки називають маяк "Пекло Пекельне".

 

Зазначається, що загалом Сущенко прислав 8 малюнків. До цього він зобразив весняний пейзаж, вид на Париж та місто Сен-Мало, швейцарське місто Женеву та італійське Перуджу, а також пейзаж української місцевості – річки Рось.

 

Як повідомляла «УМ», Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня 2016 року затримали у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули звинувачення в "шпигунстві".

 

27 березня 2018 року Московський міськсуд продовжив арешт Сущенка на шість місяців. У відповідь МЗС України висловило рішучий протест.