Євросоюз надасть Україні €40 млн для підготовки до зими

13:49, 06.09.2024
Євросоюз надасть Україні €40 млн для підготовки до зими

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про посилення гуманітарної допомоги українцям. (facebook.com/EuropeanCommission)

Європейський Союз виділяє Україні 40 мільйонів євро гуманітарної допомоги для підготовки до зими. Зокрема, йдеться про ремонти перед початком холодів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Єврокомісія 6 вересня.

 

Зазначається, що з цієї суми 35 мільйонів євро підуть на гуманітарні проєкти в Україні, а ще 5 млн євро — на підтримку українських біженців та приймаючих їх громад у Молдові.

 

«росія невпинно атакує енергетичну інфраструктуру України. Незабаром температура знизиться, тому ми посилюємо гуманітарну допомогу українцям, які цього потребують. З новим пакетом на 40 мільйонів євро на ремонтні роботи, електроенергію, опалення та житло», — заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

 

Основна мета цього фінансування — допомогти Україні підготуватися до морозних зимових місяців. Гроші підуть на ремонти пошкоджених будівель, забезпечення електроенергією та опаленням, а також притулок тим, хто найбільше потребує.

 

Тоді як у Молдові кошти спрямують на допомогу найбільш уразливим біженцям, щоб забезпечити їм захист і доступ до основних послуг, а також підвищити готовність до додаткових потоків мігрантів.

 

Як повідомляла "УМ", у ЄС збільшать кількість українських військовослужбовців, яких тренуватимуть в рамках місії EUMAM Ukraine.