Данія анонсувала оборонний пакет для України на понад €100 млн

17:10, 19.08.2024
Данія анонсувала оборонний пакет для України на понад €100 млн

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен. (fmn.dk)

Уряд Данії оголосив про виділення Україні вже 20-го пакета військової допомоги приблизно на 783 мільйони данських крон (понад 104 млн євро).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Данії у понеділок.

 

При цьому, з міркувань безпеки уряд не розкрив деталей, що саме міститиме новий пакет. Відомо лише, що він передбачає фінансові внески для закупівлі обладнання українського виробництва, а також більше пожертвувань через міжнародних партнерів.

 

«путін продовжує жорстокі криваві напади на українців. Украй важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоб вони могли захистити себе», — наголосив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

 

І додав, що цей пакет має забезпечити як короткострокові потреби України, так і в найближчі роки.

 

У відомстві запевнили, що пакет узгоджували на основі потреб і рекомендацій України, діалогу з міжнародними партнерами та військово-професійних рекомендацій Міністерства оборони.

 

Наразі Данія загалом ухвалила рішення щодо пожертвувань Україні приблизно на 46 млрд данських крон (понад 6 млрд євро). А до 2028 року країна запланувала 64,8 млрд данських крон (більше ніж 8 млрд євро).

 

Як повідомляла «УМ», Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає засоби ППО, дрони, допоміжні машини та боєприпаси.