Рада ЄС погодила надання Україні озброєння на 1,4 млрд євро

19:52, 24.06.2024
Рада ЄС погодила надання Україні озброєння на 1,4 млрд євро

Жозеп Боррель. (x.com/JosepBorrellF)

Рада Євросоюзу погодила рішення надати 1,4 млрд євро Україні на озброєння з непередбачених доходів від заморожених російських активів.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель під час пресконференції у Люксембургу в понеділок.

 

Пан Боррель вийшов до преси після закінчення засідання Європейської ради з питань закордонних справ, передає  "Інтерфакс-Україна".

 

«Міністри сьогодні узгодили законодавчі рамки для використання непередбачуваних доходів від заморожених російських активів, які будуть спрямовані до Європейського мирного фонду.

 

Але, як я сказав уранці, непередбачувані доходи від російських активів, заморожених у Європі, не активи безпосередньо, будуть використані якнайшвидше в інтересах України: 1,4 мільярда євро будуть доступні наступного місяця і ще один мільярд - до кінця року», - наголосив лава європейської дипломатії.

 

Як повідомляла «УМ», за кілька годин до цього пан Боррель заявив, що ЄС розробив юридичний спосіб аби обійти вето Угорщини на купівлю зброї для України шляхом коштів, отриманих від заморожених російських активів цього року.