Україна націоналізувала майно гауляйтера Балицького на 120 млн грн

15:09, 05.06.2024
Україна націоналізувала майно гауляйтера Балицького на 120 млн грн

Зрадник Євген Балицький. (Фото з відкритих джерел)

Україна офіційно націоналізувала майно колаборанта, Запорізького гауляйтера Євгена Балицького на суму понад 120 мільйонів гривень.
 
 
Зокрема, за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про стягнення в дохід України активів колаборанта Євгена Балицького. Також націоналізовано майно, яким фігурант володіє через свою сім’ю – дружину, сина та батька.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ в середу.
 
“Серед вилучених активів – київська компанія, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків. Решта націоналізованого майна перебуває на тимчасово захопленій частині Запорізької області. Мова йде про 5 легких літаків, 3 квартири, приватний будинок, 2 земельні ділянки та 4 автомобілі преміумкласу, зокрема Lexus та BMW”, – йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що, націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них – місцева телерадіокомпанія, яка працює на агресора. Загальна вартість націоналізованого майна становить понад 120 мільйонів гривень.
 
За даними слідства, екснардеп від забороненої “ОПзЖ” Балицький одним з перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення московії. Згодом колаборанта призначили очільником окупаційної адміністрації країни-агресора на тимчасово захопленій частині Запорізької області.
 
Націоналізоване майно гауляйтера, яке перебуває в тимчасовій окупації, буде вилучено на користь України в межах майбутньої репарації.
 
У травні 2022 року, так званому окупаційному “губернатору” захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому, який був депутатом обласної ради від ОПзЖ, оголосили підозру в колабораційній діяльності.
 
Як повідомляла "УМ", за матеріалами СБУ наприкінці червня 2023 року Балицький отримав заочно 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Тоді суд визнав його винним за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб та за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.