Графіки не працюють: Київ та 7 областей переводять на екстрені відключення

16:09, 04.06.2024
Графіки не працюють: Київ та 7 областей переводять на екстрені відключення

Українська енергетика переживає найважчі часи у своїй історії. (facebook.com/sergey.j.kovalenko)

Українські енергетики запроваджують екстрені відключення світла у Києві через перевищення лімітів.

 

Також в режим екстрених відключень переходять у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Харківській, та Хмельницькій областях.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко у вівторок.

 

“Київ вийшов за ліміти. Укренерго дав команду на екстрені відключення. Графіки не працюють”, – йдеться у повідомленні.

 

Водночас пресцентр ДТЕК повідомляє, що через важку ситуацію в енергосистемі Київщина та Донеччина вдень 4 червня услід за Києвом переходять на екстрені відключення.

 

"На жаль, важка ситуація в енергосистемі після обстрілів рф триває. Тому за вказівкою "Укренерго", застосовуються екстрені відключення в Київській та Донецькій областях. Робимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію", - йдеться у повідомленні.

 

Пізніше в "Укренерго" повідомили, що споживання в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, м. Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати.

 

Коли споживання значно перевищило ліміти, "Укренерго" вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури.

 

Ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.

 

Як повідомляла "УМ", в ніч на 1 червня росіяни атакували енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Наразі у критичному стані перебуває ДніпроГЕС, не йдеться навіть про вироблення електроенергії.