Фінляндія надала Україні 400 млн євро військової допомоги у 2024 році

17:51, 03.04.2024
Фінляндія надала Україні 400 млн євро військової допомоги у 2024 році

Це перший візит нового президента Фінляндії Александра Стубба до України. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський констатує, що Україна отримала від Фінляндії 400 млн євро військової допомоги від початку року і до сьогодні.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив під час спільного брифінгу з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Києві, передає Офіс президента в середу.

 

"Я вдячний за гарантії продовження військової і фінансової підтримки Фінляндією нашої держави. Вже станом на зараз ми отримали 400 мільйонів євро військової допомоги за 2024 рік. І ця сума суттєво зросте до кінця цього року завдяки ще щонайменше двом пакетам допомоги", - зазначив Зеленський.

 

За його словами, також було обговорено питання надання систем протиповітряної оборони "для захисту України, наших людей від російських ракет, дронів та російських терористів".

 

 

Під час зустрічі лідери підписали двосторонню безпекову угоду. Вона закріплює співпрацю між Україною та Фінляндією на 10 років. Цим документом Фінляндія також засвідчує підтримку України на шляху до членства в ЄС і НАТО.
 
«Ми самі ніколи не маємо забувати про те, як прокладалася дорога до ЄС і НАТО. Для України ж це означає перемогу. А перемога – це поразка Росії та Путіна. І ми хочемо відіграти в цьому роль», – констатував Александр Стубб.
 
 
Зауважимо, що це перший візит нового президента Фінляндії в Україну. Разом із ним прибув спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо.
 

Раніше стало відомо, що Фінляндія готує 23-й пакет військової допомоги Україні на 188 млн євро.

 

Як повідомляла "УМ",  Фінляндія почала виробництво артилерійських боєприпасів для України.