Втратить Україна – втрачатиме Польща: українські перевізники почали «дзеркальну» блокаду кордону

14:30, 20.02.2024
Втратить Україна – втрачатиме Польща: українські перевізники почали «дзеркальну» блокаду кордону

Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. (Суспільне Львів)

Українські перевізники розпочали акцію протесту на трьох міжнародних пропускних пунктах на кордоні з Польщею – «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині» у вівторок, 20 лютого о 12.00.

 

Акцію розпочали у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками, вона триватиме до 15 березня, але може припинитися й раніше – після розблокування кордонів польськими протестувальниками.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

Зокрема, голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич розповів про акцію протесту:

 

"Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово".

 

 

Зазначається, що на ПП "Краківець-Корчова" водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду – поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах", "Втратить Україна – втрачатиме Польща", "Блокада України – зрада європейських цінностей" тощо.

 

Тоді як голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик повідомив, що в акції беруть участь "Асоціація міжнародних автомобільних перевізників", ГО "Український транспортний союз", ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України.

 

Пан Дубик заявляє, що польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські: "Суть нашої акції — зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі".

 

Зауважимо, що вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП "Медика-Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

 

Як повідомляла «УМ», це не перший подібний інцидент. 11 лютого польські фермери також висипали частину зерна з вантажівок.