Лише F-16 не вистачить для захисту українського неба - Столтенберг

15:38, 14.10.2023
Лише F-16 не вистачить для захисту українського неба - Столтенберг

Генсек НАТО вважає, що для переваги над ворогом винищувачів F-16 недостатньо. (Фото Офісу президента)

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що навіть надання винищувачів F-16 партнерами недостатнє для повноцінного захисту українського неба. Для цього необхідна комплексна система протиповітряної оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону.

 

"Є потреба у багатьох різних системах. Потрібні наземні системи ППО ближнього, середнього та дальнього радіуса дії. Потрібні системи, щоб збивати дрони. Інші системи, щоб збивати балістичні ракети. F-16 також будуть важливими. Я думаю, що Україні потрібна багатошарова система протиповітряної оборони"

 

На його думку, до такої багатошарової системи також повинні входити радари та інші засоби відстеження, щоб виявляти наближення атак. За словами генсека, F-16 стануть важливою, але не єдиною частиною протиповітряної оборони України.

 

Як повідомляла УМ, Нідерланди протягом кількох тижнів направлять винищувачі F-16, на яких навчатимуться українські льотчики, до нового навчального центру в Румунії.

 

У країнах Заходу вичерпуються запаси військового спорядження та боєприпасів, які можна було б передати Україні. Тому необхідно прискорити розширення виробництва.