Рада проголосувала за відкриті декларації після вето президента

17:26, 20.09.2023
Рада проголосувала за відкриті декларації після вето  президента

Пленарне засідання Верховної Ради України 20 вересня 2023 року (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Верховна Рада ухвалила виправлений закон щодо відновлення е-декларування, відкриваючи реєстр негайно.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

 

«Рада схвалила вето президента та виправила закон про відновлення є-декларування. Зміни передбачають відкриття декларацій одразу», — йдеться у повідомленні.

 

“За" віддали 341 голос.

 

Голосування по фракціях: "Слуга народу" – 214 голосів, "Європейська солідарність" – 22, "Батьківщина" – 13, "Платформа за життя та мир" – 18, "За майбутнє" – 11, "Голос" – 18, "Довіра" –  17, "Відновлення України" – 12, позафракційні – 16.

 

5 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, але реєстр відкриють через рік. 

 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що прийме рішення  щодо ухваленого Верховною Радою закону про електронне декларування після консультацій із віцепрем'єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

 

Українці лише за добу зібрали понад 25 тисяч підписів під петицією з вимогою до президента накласти вето на законопроєкт №9534 та повернути його до парламенту, щоб відкрити реєстр майнових декларацій чиновників.

 

12 вересня президент Володимир Зеленський наклав вето на закон, який зберігає обмеження щодо електронного декларування.

 

Як повідомляла УМ, 5 вересня Верховна Рада  проголосувала в цілому за законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, але із закритим реєстром декларацій. Тоді це викликало обурення суспільства. Після чого президент Зеленський вимушено скористався правом вето щодо цього закону.