Країни Перської затоки наполягають на негайному відновленні Зернової угоди

15:43, 29.07.2023
Країни Перської затоки наполягають на негайному відновленні Зернової угоди

Генсек Ради Перської затоки закликає до відновлення Зернової угоди для продовольчої безпеки

Генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Джасем Мухаммед аль-Будайві заявив про необхідність якнайшвидшого відновлення Зернової угоди для забезпечення продовольством країн, що цього потребують. Чорноморська зернова ініціатива є розв’язанням гуманітарних проблем і забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Al-Awsat.

 

Під час зустрічі з послом України в Саудівській Аравії Анатолієм Петренком він зазначив, що всі учасники Ради «підтримують мирні зусилля з вирішення російсько-української кризи».

 

Також аль-Будайві наголосив, що позиція Ради щодо війни в Україні спирається на засади міжнародного права та Статут ООН, а також збереження міжнародного порядку на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності держав.

 

Рада співробітництва арабських держав Перської затоки — регіональна закрита міжнародна організація. Основна мета організації — співпраця та інтеграція у всіх економічних, соціальних і культурних справах. 

 

До Ради входять Саудівська Аравія, Оман, Кувейт, Бахрейн, Катар та ОАЕ.

 

Як повідомляла УМ, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса закликав російського диктатора Володимира Путіна відновити Чорноморську зернову ініціативу, яка призупинилася через війну в Україні. Сталося це на зустрічі лідерів країн Африки з господарем Кремля.