Нардеп Дмитро Разумков блокує законопроєкт про скасування 2% для ФОП

13:56, 01.07.2023
Нардеп Дмитро Разумков блокує законопроєкт про скасування 2% для ФОП

Верховна Рада під час голосування за законопроєкт про зміну податкової політики. (Фото: Дмитро Разумков)

Колишній спікер Ради, народний депутат, голова міжфракційного обʼєднання «Розумна політика» Дмитро Разумков вніс до Верховної Ради постанову, яка блокує законопроєкт про скасування 2% податку для ФОП.

 

Як інформує Україна молода, про це Дмитро Разумков повідомив у соцмережах 1 липня.

 

На його думку, ганебний законопроект №8401 не повинен запрацювати, і «не повинен добити бізнес, який і так ледь виживає».

 

«Своєю постановою ми будемо добиватися скасування рішення про прийняття закону № 8401, який зажене бізнес під підлогу перевірками, штрафами і високими податками. Врешті підприємці залишаться перед вибором – закритися або переміститися за кордон, де є стійкі і чесні правила, а не корупція і тиск», — заявив обранець.

 

Нардеп Разумков нагадує, що на початку війни бізнес повірив президенту, який обіцяв збереження пільг для підприємців до кінця воєнного стану і ще рік після його завершення.

 

«Бізнес залишився, щоб наближати нашу перемогу і своїми податками фінансувати українську армію. А тепер йому просто плюють в очі, змінюючи правила на ходу.

Хочу порадити «державникам» – спрямуйте свої сили і енергію на подолання корупції: на митниці, на державних закупівлях. Це принесе в рази більше коштів, аніж кошмарення бізнесу і «общипування гусей».

 

А народним депутатам, які натиснули «зелену» за цей ганебний закон – раджу отямитися і підтримати нашу постанову, яка скасує це рішення. Подумайте, як ви будете дивитися в очі людям, звітувати перед виборцями та українською армією», - підсумував колишній голова Ради.

 

Водночас, нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив, що ця постанова не вплине на долю закону. У середині липня Рада її розгляне і потім, розблокувавши закон, відправить його на підпис президенту.

 

Як повідомляла «УМ», 30 червня Верховна Рада підтримала законопроєкт про зміну податкової політики. Відповідно до нього, з 1 серпня скасовують 2% єдиний податок, а також частково скасовують чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

 

Тоді як з 1 жовтня повертається відповідальність за невикористання реєстратора розрахункових операцій (РРО)