ЄС радить Україні поновити е-декларування чиновників

17:02, 23.06.2023
ЄС радить Україні поновити е-декларування чиновників

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас. (Фото з відкритих джерел)

Після проміжної оцінки щодо виконання семи рекомендацій Єврокомісії посол ЄС в Україні Матті Маасікас порадив Україні поновити е-декларування для держслужбовців.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у Twitter.

 

"Протягом останнього року досягнення України на шляху до ЄС викликали захоплення. Тепер давайте зосередимося на тому, щоб до осені завершити ті кілька справ, які ще залишилися. Деякі з них стосуються політичного класу в цілому, як, наприклад, відновлення декларування майна – гарний тест на справжню відданість справі", – написав Маасікас.

 

Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. 

 

У четвер Європейська комісія представила усну оцінку прогресу України на шляху до ЄС. Єврокомісія вважає, що Україна виконала в повному обсязі дві з семи умов необхідних для початку переговорів про членство, за рештою умов досягнутий прогрес.

 

Доповідь ЄК щодо України загалом позитивна і має на меті допомогти Києву впоратися з проблемами – їх декілька, але у Брюсселі не вважають їх нездоланними.

 

Як повідомляла УМ, члени Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалили резолюцію щодо політичних наслідків агресії росії проти України, в якій підтримала вступ Києва до НАТО та українську «формулу миру».