Для перемоги над ворогом Україні необхідна далекобійна зброя — заступник Міноборони

10:13, 17.06.2023
Для перемоги над ворогом Україні необхідна далекобійна зброя — заступник Міноборони

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов. (mil.gov.ua)

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявив, що Україна на полі бою перехоплює ініціативу, а росія захищається, щоб утримати свої позиції. Але для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 км.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міноборони

 

«Україна перехоплює ініціативу – Росія захищається, але для нарощення потрібна зброя дальністю до 200 кілометрів... Всі наші військові плани реалізуються відповідно до оцінок. Головне в сучасній війні – це володіння обстановкою, щоб знати положення противника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані. Тобто мати зброю, яка здатна уражати противника на дальності до 200 км», — йдеться у повідомленні. 

 

Він нагадав, що Україна перебуває на шляху до отримання літаків, які оборонятимуть наше небо від російських ракет.

 

Як повідомляла УМ, Сполучені Штати повідомили, що передають новий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів. До нього увійдуть додаткові боєприпаси для HIMARS та  бронетехніка - БМП Bradley.

 

Днями міністр оборони України Олексій Резніков після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі повідомив, що отримав зобов’язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.