У Резнікова таки закуповували яйця по 17 грн за штуку – Державна аудиторська служба

16:00, 12.06.2023
У Резнікова таки закуповували яйця по 17 грн за штуку – Державна аудиторська служба

Міністр оборони Олексій Резніков не переймається корупційними скандалами. (facebook.com/antac.ua)

Державна аудиторська служба офіційно підтвердила, що Міністерство оборони на чолі з Олексієм Резніковим таки дійсно закуповувало яйця по 17 гривень за штуку, 10 гривень за десяток.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр протидії корупції в понеділок.

 

«Так, купували по 17 грн за штуку. Десяток – 170 грн», - зазначила глава Держаудитслужби Алла Басалаєва.

 

Тоді як раніше міністр оборони Олексій Резніков під час яєчного скандалу наполягав, що "яйця по 17 за штуку" Міноборони не закуповувало і не планує".

 

«Ще була брехня про "журналіст помилився", про "яйця в кілограмах" та інші "спростування". Але тепер виходить, що Резніков відверто БРЕХАВ весь цей час. Брехав українським та західним журналістам. Брехав суспільству», - наголошують у ЦПК.

 

Активісти нагадують, що лише на одному контракті збиралися переплатити/вкрасти 4 млрд грн.

 

«Зараз це стало очевидним. Тепер за повторення таких спроб відповідальність лежить особисто на Зеленському і його депутатах. Ми будемо викривати некомпетентність/корупцію в інших сферах відповідальності Резнікова.

 

Як і в історії з "яйцями по 17 грн", спочатку ми спробуємо вирішити зальоти Міноборони непублічно. Як і минулого разу, влада може спробувати нас проігнорувати.

 

Ми все одно добʼємося необхідних змін, але це забере більше часу. Часу, який для всієї країни вигризає ЗСУ і який Міноборони часто так відверто профукує», - констатують антикорупціонери Центру.

 

Як повідомляла «УМ», кілька місяців тому голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін закликав керівництво Міноборони до продовження дискусії про ціни на продукти.