Корупція у Мінобороні: Резніков уникає відповіді на «незручні» запитання – Шабунін

11:51, 07.03.2023
Корупція у Мінобороні: Резніков уникає відповіді на «незручні» запитання – Шабунін

Олексій Резніков усе ще виправдовується за яйця по 17 грн за штуку. (Фото: liga.net)

Історія із закупівлею яєць по 17 гривень за штуку отримала продовження. Зокрема, керівництво Міноборони закликав до продовження дискусії про ціни на продукти голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

 

Як інформує УМ, про це Шабунін 7 березня написав у Фейсбуці.

 

Сталося це після інтерв'ю Резнікова, в якому він сказав: «Я хочу попросити всіх, … , знайти першу публікацію про нібито яйця за 17 грн, … і надіслати мені обведене червоним маркером, де ви бачите, що штука – 17 грн. … Тому міф про яйце за 17 грн залишається міфом».

 

Шабунін виконав прохання Резнікова та надіслав приклад публікації ціни на яйця по 17 грн за штуку в Каталозі продуктів харчування від 12 грудня 2022 року.

 

"Міністр оборони і далі уникає відповіді на питання про дикі ціни на інші продукти. Наприклад, картопля по 22 грн при магазинній ціні 8 грн - тут маржа більша, ніж на яйцях по 17 грн при магазинній ціні у 7 грн", - пише він.

 

 

Шабунін наголосив, що метою дискусії його громадської організації "Центр протидії корупції" з Міноборони є максимально ефективне використання податків в інтересах ЗСУ.

 

"Купівля продуктів за у кілька разів вищим цінами очевидно НЕ є в інтересах Сил Оборони. Ми будемо продовжувати жорстку дискусію з міністром оборони, допоки його закупівлі не стануть ефективними. А вони стануть ефективними, з цим міністром чи іншим", - підсумував він.

 

Як повідомляла УМ, Шабунін не вперше критикує Резнікова за ціни на харчування в ЗСУ.