Україна прагне створити коаліцію винищувачів – Зеленський

16:20, 14.05.2023
Україна прагне створити коаліцію винищувачів – Зеленський

Зеленський та Шольц під час пресконференції у Берліні. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський каже, що його закордонні візити, серед іншого, присвячені створенню коаліції країн-партнерів, у межах якої нашій державі будуть надані винищувачі західного зразка.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні, передає Офіс президента в неділю.  

 

За його словами, Київ розраховує на підтримку Німеччини у цьому питанні.

 

«Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити у столиці Європи спрямовані саме на це. Я думаю, що у нас буде успіх», - сказав глава держави.

 

Зеленський зазначив, що обговорюватиме тему винищувачів з канцлером Шольцом і звертатиметься до німецької сторони по підтримку. І додав, що залишає це на другу частину бесіди, бо йдеться про непросте питання.

 

Президент наголосив, що йдеться навіть не про перевагу над авіацією росії, завдання України – «бути потужними» в повітряному просторі та координувати свої зусилля із партнерами.

 

Зеленський також заявив, що цього року настав час визначати завершення російсько-української війни.

 

 

Зі свого боку Олаф Шольц зазначив, що німецька підтримка спрямована на посилення спроможностей України захищати свої території, щоб змусити росію відступити й покинути українську землю.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині. Напередодні він відвідав Італію та Ватикан.

 

Під час зустрічі Олаф Шольц запевнив Зеленського у фінансовій, політичний та військовій підтримці України.