Пентагон деталізував новий пакет військової допомоги Україні

19:08, 09.05.2023
Пентагон деталізував новий пакет військової допомоги Україні

США намагається задовольнити найнагальніші потреби України (Фото з відкритих джерел)

Сполучені Штати Америки надають Україні новий пакет військової допомоги на суму 1,2 млрд доларів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті Пентагону. 

 

«Цей пакет допомоги підкреслює постійне зобов’язання США задовольнити нагальні потреби України через надання їй систем протиповітряної оборони та боєприпасів», - заявили у Пентагоні.

 

У новий пакет безпекової допомоги Україні увійдуть: 

 

·       системи протиповітряної оборони;

·       артилерійські боєприпаси;

·       обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із ППО України;

·       боєприпаси для боротьби з ворожими дронами;

·       артилерійські снаряди калібру 155 мм;

·       фінансування доступу до супутникових зображень;

·       фінансування військових навчань та техобслуговування.

 

За повідомленням Міністерства оборони США, цей пакет посилить протиповітряну оборону України та сприятиме забезпеченню українських потреб в артилерійських боєприпасах.

 

«Цей пакет допомоги підкреслює постійне зобов’язання США задовольнити найнагальніші потреби України шляхом надання критично важливих можливостей у найближчій перспективі, таких як системи протиповітряної оборони та боєприпасів, а також нарощування спроможності Збройних Сил України захищати свою територію та стримувати російську агресію протягом тривалого періоду», - йдеться у прес-релізі Пентагону.

 

Допомога надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), це означає, що США планують закупити чи замовити це обладнання у партнерів або виробників. На фінансування цієї допомоги можуть піти місяці або й роки.

 

Попередні пакети допомоги Білий дім оголошував з ініціативи президентських повноважень, це передбачало відправлення військового обладнання із власних запасів Пентагону, відтак постачання відбувалось швидко.

Включно з цим пакетом, військова допомога США Україні загалом складе майже 37 мільярдів доларів з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

 

Рішення ухвалили, коли Україна готується до весняного контрнаступу проти російських військ, а захист повітря є нагальною потребою ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, США та Австралія розпочали роботу над спільним пакетом військової допомоги Україні, про який країни можуть оголосити уже наприкінці місяця.