Австралія та США готують спільний пакет допомоги Україні

13:17, 05.05.2023
Австралія та США готують спільний пакет допомоги Україні

Астралі захоплюється мужністю і відданістю українського народу

США та Австралія розпочали роботу над спільним пакетом військової допомоги Україні, про який країни можуть оголосити уже наприкінці місяця.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання ААР.

 

Інформація щодо спільного пакету військової допомоги з’явилася напередодні візиту президента США Джо Байдена до Австралії.

 

«Ми є великими прихильниками зусиль України, спрямованих на відсіч російським окупантам, і це буде відображено в бюджеті. Ми вітаємо неабияку мужність і відданість українського народу», -  сказав керівник казначейства Австралії Джим Чалмерс журналістам у п’ятницю, 5 травня.

 

В межах саміту “четвірки”, який відбудеться у Сіднеї в найближчі тиждень, відбудеться зустріч лідерів Австралії, Японії, Індії та США. На порядку денному стоятиму питання миру і стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко заявив, що вітає будь-яку допомогу.

 

«Про це ще рано говорити, але було б добре, якби щось подібне з’явилося, тому що це дуже допомогло б Україні», – сказав він в інтерв’ю AAP.

 

На тлі занепокоєння щодо втоми від допомоги у зв’язку з війною, яка триває вже другий рік, Мирошниченко наголосив на важливості того, щоб демократичні країни продовжували протистояти Росії та захищати Україну від зростаючого авторитаризму.

 

Він додав, що надзвичайно важливо захищати демократію. Крім того, слід переконатися, що Україна переможе, щоб не заохочувати інших авторитарних лідерів робити щось подібне в регіоні.

 

Як відомо, у вівторок, 2 травня, Київ представив список побажань для допомоги, що включає бронетранспортери Hawkei, артилерію та боєприпаси.

 

Раніше повідомлялось, що Данія сподівається поставити Україні САУ Caesar у травні.  Вони мають прибути спільно з військовими, які проходили навчання за кордоном.

 

Як повідомляла УМ, Пентагон оголосив про новий масштабний пакет допомоги Україні у сфері безпеки й оборони загальною вартістю $2,6 мільярда.