ЄС профінансує налагодження виробництва снарядів в Україні - Резніков

14:40, 02.05.2023
ЄС профінансує налагодження виробництва снарядів в Україні - Резніков

Україна отримує снаряди із наявних у партнерів запасів - Резніков (Фото Офісу президента)

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що сьогодні Україна у межах міжнародної технічної допомоги отримує або купує снаряди зі складів партнерів, проте попереду очікується їх налагоджене виробництво. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в  інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

«Сьогодні ми отримуємо снаряди або за МТД зі складів та із запасів від партнерів, або - я вже законтрактувався за низкою напрямів, купую снаряди, і третій - це з'явиться коштом Євросоюзу налагоджене виробництво. Вони зацікавлені це робити, тому що тоді їхні заводи отримують серйозне замовлення вперед, і для інтересів України, і для поповнення запасів їхніх Збройних сил», - пояснив міністр.

 

Він зазначив, що основне джерело постачань снарядів Україні - це наявні у партнерів запаси.

 

«Вони (партнери – Ред.) не можуть віддати все, тому що тоді їхні військові скажуть: на складі, у стратегічному резерві, має бути така-то кількість снарядів, на тактичному резерві - стільки, на оперативному стільки-то. Тобто вони не дозволять знизити цих показників. Адже головком тієї чи іншої армії розуміє, що якщо у нього в країні завтра, не дай Боже, війна, то він несе за це відповідальність», - наголосив міністр оборони.

 

Крім того, як повідомив Резніков, Україна наразі працює над пошуком рішення щодо поповнення радянських запасів калібру 152 мм.

 

«Над цим працює наш військово-промисловий комплекс, шукають рішення, там є певні вже просування. Далі стоїть питання налагодити потік і наростити виробничу потужність. Це не швидко і є складність, що певні компоненти треба купувати за кордоном», - зазначив Резніков.

 

Як повідомляла УМ, Україна підписала три нові угоди із компанією Baykar - виробником безпілотників Bayraktar.