ЄС виділив Україні додатково 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги

12:28, 25.04.2023
ЄС виділив Україні додатково 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги

Україна отримає черговий грошовий транш від ЄС. (Фото з відкритих джерел)

Ще один транш у розмірі 1,5 мільярда євро в межах програми макрофінансової допомоги на 18 мільярдів євро, виділив Україні Європейський Союз.

 

Як інформує УМ, про це 25 квітня повідомила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Твіттер.

 

«Сьогодні ми надаємо Україні ще 1,5 млрд євро в рамках нашого річного пакету макрофінансової допомоги. Ми продовжуватимемо допомагати Україні протистояти агресії росії, підтримувати роботу її інституцій та інфраструктури, а також проводити важливі реформи», - йдеться у дописі.

 

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу 10 грудня підтримала пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткової фінансової підтримки. Нова програма макрофінансової допомоги для України становитиме 18 мільярдів євро. Очікується, що пільгові позикові кошти будуть надходити до державного бюджету упродовж 2023 року рівномірними частинами з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов. Україна і ЄС у понеділок підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо надання 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

 

Нагадаємо, що 17 січня Україна отримала перший транш у розмірі 3 мільярди євро у межах програми макрофінансової допомоги. Другий транш у розмірі 1,5 мільярда євро було виділено у березні.

 

Як повідомляла УМ, ЄС надає Україні 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги.