Ексдиректор ДП «Антонов» Сергій Бичков підозрюється ще й у службовій недбалості

16:51, 05.04.2023
Ексдиректор ДП «Антонов» Сергій Бичков підозрюється ще й у службовій недбалості

На фото: знищений рашистами літак «Мрія»

Колишній директор держпідприємства "Антонов" Сергій Бичков отримав ще одну підозру у службові недбалості, через яку було знищено вантажний літак «Мрія».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна поліція ,офіс Генерального прокурора та СБУ.

 

Слідство вважає, що експосадовець, попри застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце. У результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель "Мрія" згоріла. Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн.

 

 

Також зазначається, що літак АН-225 "Мрія" напередодні військового вторгнення Росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, а екіпаж був готовий до вильоту.

 

«Усе це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у м. Лейпциг (Німеччина). Утім колишній генеральний директор ДП "Антонов" не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих», - йдеться у повідомленні.

 

 

Наразі підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави.

 

Окрім того, слідчі перевіряють інформацію щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 "Руслан", які тоді перебували на території аеропорту.

 

 

У березні правоохоронці затримали Бичкова і повідомили йому про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. За матеріалами слідства, напередодні повномасштабного вторгнення чиновники Гостомельського аеропорту не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію летовища для підготовки до його захисту.

 

Також підозру отримали колишній заступник директора Михайло Харченко та колишній начальник з авіабезпеки Олександр Нетьосов.

 

Як повідомляла УМ, екс-керівник «Антонова» Сергій Бичков арештований на 2 місяці у справі знищення «Мрії».