ЗСУ потребують важкої техніки та підготовки резервів – Резніков

13:04, 31.03.2023
ЗСУ потребують важкої техніки та підготовки резервів – Резніков

Олексій Резніков під час зустрічі із делегацією Комітету ЄС. (Фото Міноборони України)

Міністр оборони Олексій Резніков акцентував увагу делегації комітету Євросоюзу з питань політики та безпеки на наданні допомоги Силам оборони України з боку ЄС і професійній підготовці українських військовослужбовців за кордоном.

 

За його словами, для успішного контрнаступу ЗСУ необхідні саме важка техніка та підготовка резервів.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков заявив під час зустрічі із делегацією Комітету ЄС на чолі з пані Дельфіною Пронк в Києві у п’ятницю.

 

Зокрема, як повідомляє Міноборони, очільник відомства поінформував європейських партнерів про поточний стан ситуації на передовій, зокрема на північному, східному та південному напрямках.

 

«Щиро вдячний вашим країнам за системну підтримку і здійснену роботу. Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою.

 

Проте ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні, насамперед, важка техніка та підготовлені резерви.

 

Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня», - наголосив міністр.

 

І додав: «Я особисто переконався, що українські захисники і захисниці мають високий бойовий дух. З впевненістю кажу, що наші хлопці й дівчата готові продовжувати боротьбу за Україну».

 

Резніков запевнив партнерів, що питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ.

 

А також ознайомив іноземних гостей із запровадженою в Міністерстві оборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО, і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

 

Міністр оборони також висловив сподівання, що Вільнюський саміт НАТО засвідчить, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

 

«Головною загрозою для НАТО є росія. І лише Україна на практиці знає, як боротися з ворогом всього цивілізованого світу. Тож набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі – є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури», – зазначив очільник українського оборонного відомства.

 

                                                                     Олексій Резніков та Дельфіна Пронк. 

 

У свою чергу, представники ЄС висловили слова підтримки Україні на шляху досягнення перемоги над країною-агресором.

 

«Пане Міністре оборони України! Від імені понад 40 представників європейських країн, які присутні на зустрічі, висловлюю велику вдячність і повагу всім захисникам України, котрі захищають не лише свою країну, але й усю Європу, наш континент. Ми будемо з вами стояти до перемоги», – зазначила Дельфіна Пронк.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр оборони Олексій Резніков та командувач ДШВ Максим Миргородський «Майк» особисто обкатали перші британські танки Challenger, які прибули до України.