Україну викреслили з корупційного «чорного списку» GRECO

15:50, 24.03.2023
Україну викреслили з корупційного «чорного списку» GRECO

Україна уже не в чорному корупційному списку (Фото з відкритих джерел)

Група країн Ради Європи проти корупції GRECO привітала прогрес у запобіганні корупції щодо членів парламенту, суддів та прокурорів в Україні івиключила Україну з чорного списку держав, які руйнують протидію корупції.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті Ради Європи.

 

У документі йдеться, що Україна досягла певних покращень та виконала 15 із 31 рекомендацій, наданих у 2017 році. Йдеться також про те, що країна заслуговує на високу оцінку, оскільки продовжувала роботу навіть під час повномасштабного вторгнення РФ.

 

GRECO уточнює, що частина рекомендацій виконана задовільно або задовільним способом. З решти рекомендацій дев'ять було виконано частково, а сім не було виконано зовсім.

 

«Військовий час призвів до необхідності запровадження воєнного, надзвичайного стану та коригування пріоритетів. У такому контексті примітно, що Україна продовжила роботу з імплементації рекомендацій GRECO. Навіть якщо робота ще попереду, своєчасне подання Україною інформації в GRECO, а також досягнутий прогрес заслуговують на високу оцінку», — додали в організації.

 

У GRECO зробили висновок, що поточний рівень виконання рекомендацій більше не є "глобально незадовільним". Україну просять надати звіт про заходи, вжиті для втілення невиконаних рекомендацій до 31 березня 2024 року.

 

На початку року антикорупційна організація Transparency International заявила, що Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупції.

 

Як повідомляла УМ, в Україні остаточно ліквідували корупційну Державну  архітектурно-будівельну інспекцію. Рішення про її ліквідацію було ухвалено Кабміном у 2020 році.