Олег Дерипаска прогнозує крах кремлівського держкапіталізму

15:44, 02.03.2023
Олег Дерипаска прогнозує крах кремлівського держкапіталізму

російський олігарх Олег Дерипаска (Фото з відкритих джерел)

російський мільярдер Олег Дерипаска, який був наближеним до президента-диктатора путіна, олігарх прогнозує крах кремлівського держкапіталізму, оскільки уже наступного року

 

Росія може залишитися без грошей. Вибудувана Путіним модель «державного капіталізму» зазнала краху. 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на Красноярському економічному форумі, повідомляє The Moscow Times.

 

У минулому дуже близький до Путіна олігарх сьогодні висловив упевненість, що ситуація в російській економіці «дуже непроста».

 

«Держкапіталізм, «Держгазмяс» – це шлях в нікуди. Я із жахом спостерігаю ті ресурси, які за минулий рік витрачені, очевидно, даремно. Раніше я думав, що це мільярди, а зараз, я дивлюся, рахунок йде вже на трильйони», – заявив Дерипаска.

 

Олігарх упевнений, що заявлені Кремлем плани перевести економіку Росії на військові рейки з пріоритетом держпланування і держконтролю приречені на фіаско. Особливо в контексті наростаючої ізоляції Росії від решти світу.  

 

«Грошей не буде вже наступного року. Нам потрібні будуть іноземні інвестори», – заявив він.

 

Як відомо, ВАКС конфіскував активи російського олігарха Дерипаски.  Зазначається, що позовну заяву Мін’юст подав одразу і до Дерипаски, і до МК ПАТ «Об’єднана Компанія «Русал». Їх активи попередньо були заблоковані за рішенням РНБО у жовтні 2022 року. 

 

Нагадаємо, ще у червні минулого року Дерипаска заговорив про повалення режиму Путіна. 
 

Як повідомляла УМ, компанія -виробник алюмінію "Русал" олігарха Олега Дерипаски стала першою в росії, яка закликала до ретельного та неупередженого розслідування військових злочинів в Бучі, назвавши війну Росії проти України «жахом і трагедією».