Компанія Дерипаски закликала розслідувати звірства у Бучі та покарати винних

11:02, 08.04.2022
Компанія Дерипаски закликала розслідувати звірства у Бучі та покарати винних

Російський олігарх Олег Дерипаска. (Фото з відкритих джерел)

Компанія-виробник алюмінію "Русал" олігарха Олега Дерипаски стала першою в росії, яка закликала до ретельного та неупередженого розслідування військових злочинів в Бучі, назвавши війну Росії проти України «жахом і трагедією».


Як інформує Україна молода, про це пише Financial Times із посилаючись на заяву компанії. 


«Інформація з українського міста Буча нас вразила. Ми виступаємо за об'єктивне та неупереджене розслідування цього злочину та закликаємо до суворого покарання винних. Хоч би як важко це не здавалося в умовах інформаційної війни, що триває», — заявив голова ради директорів Rusal Бернар Зонневельд. 


Після виходу військових РФ з української столиці та прилеглих районів стало відомо про різанину цивільного населення в Бучі. Київ звинуватив Росію у вбивствах, базуючись на свідченнях свідків та даних незалежних журналістів. Москва заявила, що різанину влаштували українські війська, - пише видання.


Занневельд додав, що «подібні інциденти роблять цю страшну трагедію ще більшою травмою».


Компанія також закликає "до якнайшвидшого мирного вирішення конфлікту, щоб зберегти безцінні людські життя та повернутися до нормального життя". 


«І ми хочемо, щоб винні за такі злочини були належним чином покарані»,– заявив він.


Як відомо, найбільший у світі виробник алюмінію за межами Китаю, "Русал" був однією із компаній, які найбільше постраждали від міжнародних санкцій проти Росії, навіть незважаючи на те, що він не підпадав під жодне з поточних обмежень.


Один з найбільших експортерів алюмінію до Європи втратив доступ до сировини з Австралії, яка заборонила експорт до Росії, що вплинуло на п’яту частину потреб "Русалу" в глиноземі", - пише FT.


Раніше Дерипаска заявляв, що економічні наслідки санкцій для Російської Федерації будуть непорівнянні з наслідками дефолту в 1998 році.

 

Як повідомляла «УМ», у відповідь на звірства у Бучі Євросоюз повідомив про п’ятий пакет санкції проти РФ.