Міністр оборони Естонії Ханно Певкур передав у Києві обладнання для Сил спецоперацій

19:18, 26.02.2023
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур передав у Києві обладнання для Сил спецоперацій

Міністри оборони Олексій Резніков і Ханно Певкур. (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур приїхав з черговим візитом до Києва у неділю, ще й не з пустими руками: передав військове обладнання для Сил спеціальних операцій.

 

Пакет військової допомоги включає штурмові гвинтівки, пістолети, безпілотні літальні апарати, тепловізори, генератори і зарядні пристрої, а також одяг.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє естонський портал ERR. Також візит колеги радісно прокоментував міністр оборони Олексій Резніков у соцмережах.

 

«Це вже не перший візит нашого великого друга до Києва. І я знов і знов хочу відзначити сміливість пана міністра. Переоцінити допомогу Естонії важко. Тільки уявіть - загальна сума допомоги Україні від Естонії уже перевищила 1% ВВП!», - написав очільник оборонного відомства.

 

 

Український міністр додав: «Постійна підтримка в рамках «Рамштайну», гаубиці 155 мм, ініціатива «1 мільйон снарядів 155 мм для України», польові шпиталі і лікування наших воїнів — це лише невеликий перелік того, що для нас робить дружня Естонія. Я в захваті від народу Естонії і їх підтримки».

 

Пан Резніков наголосив, що «народ та уряд Естонії вірять в перемогу України і святкуватимуть її разом з нами як справжні друзі і партнери».

 

Зауважимо, що прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас наполягає на тому, що після закінчення війни в Україні росія повинна бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини та рішення вторгнутися в сусідню країну, якщо хоче мати хоч якийсь шанс на розвиток нормальних відносин із Заходом.

 

Як повідомляла «УМ», диктатор владімір путін вперше припустив, що внаслідок поразки у війні російській федерації загрожує розпад на окремі частини, а росіяни можуть зникнути як народ.